Külmisszió

Ára: 800,- Ft
Papírkötés, 201 oldal, 140*186mm

Elisabeth Elliot:
A dicsőség kapuján át

A történet az egész világot megrázta. 1955 őszén öt fiatal bátran felvette a kapcsolatot egy kőkorszaki kultúrában élő indián törzzsel Ecuador őserdejében. Céljuk baráti kapcsolat kiépítése volt egy olyan néppel, akik eddig a külvilág minden közeledésére támadással feleltek. A misszionáriusok találékonyságukat a modern technika vívmányaival ötvözték, és az a vágy élt szívükben, hogy elvigyék az evangéliumot ennek a Krisztus nélkül élő népnek. A barátság számtalan jele után 1956 januárjában elkövetkezett a találkozás pillanata az aukákkal, akik további ajándékaikat és üzeneteiket békésen fogadták.
A megbeszélt időben a misszionáriusok fiatal feleségei a rádió mellett ültek és várták a híreket... Nate Saint, Roger Youderian, Ed MeCully, Pete Fleming és Jim Elliot történetét Elisabeth, Jim felesége írta meg néhány hónappal az események után.

„A dicsőség kapuján át" azóta számos kiadást megért több nyelven, és százezrek olvasták és merítettek új erőt a misszionáriusok példájából. A könyv első kiadása óta Elisabeth Elliot keresett előadó és író lett, számos könyvet és cikket írt.

Bővebben Elisabeth Elliotról, a könyv szerzőjéről »

További könyveink ebben a témakörben:
Elisabeth Elliot:
Rokonaim a vademberek
Férje halála nem az értelmetlen tragédiát jelentette számára, hanem égő vágyat keltett benne, hogy Krisztus megváltásának üzenetét elvigye az aukákhoz. »»« VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ ¦ ABC-rendben: KÖNYVEK CÍME SZERINT ¦ SZERZŐK SZERINT